Gündem

Meclis’te bütçe görüşmeleri sırasında Atatürkçülük tartışması

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde devam eden bütçe görüşmelerinde dikkat çekici bir olay yaşandı. Hasan Bitmez’in hastaneye kaldırılması nedeniyle dün ertelenen görüşmeler bugün Güç Natürel Kaynaklar Bakanlığı ve Ulusal Savunma Bakanlığı’nın bütçeleri üzerine devam etti.

Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin kürsüde yaptığı konuşma sırasında, terörle mücadele konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Çelebi, “Biz parasız traktör dağıtmıyoruz, hain teröristlere parasız roket dağıtıyoruz” ifadeleriyle dikkat çekti. Ayrıca, savunma sanayisinin uluslararası alanda başarısına vurgu yaparak, “Savunma sanayimizde 250 yerli ürünü 175 ülkeye ihraç ediyoruz” dedi.

Konuşmasında CHP ve HDP’ye sert eleştiriler yönelten Çelebi, özellikle HDP’ye seslenerek, “Biz Demirtaş’a selam çakıp şehitlerimizin ruhunu sızlatmıyoruz” dedi. Bu sözler karşısında CHP ve HDP sıraları ayağa kalkarak sert tepki gösterdi.

CHP ve HDP’ye yönelik eleştirilere devam eden Çelebi, “Siz Atatürk’ün askeriyiz dediniz, Demirtaş’ın fedaisi kesildiniz. Siz Atatürk’ün izindeyiz dediniz, seçimde FETÖ’ye PKK’ya umut verdiniz. İşte döneklik budur” şeklinde konuştu.

CHP’li ve HDP’li milletvekillerinin masayı yumruklayarak tepki gösterdiği bu konuşmaya, Çelebi’nin CHP’yi Atatürkçülük konusunda eleştirmesiyle gerginlik daha da arttı. Çelebi, konuşmasını “Kahraman Türk Ordusu’na selam olsun. Atatürk’ün izinde Cumhurbaşkanımız Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılı’na selam olsun” ifadeleriyle tamamladı.

İlgili Makaleler

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x