Seyahat

En İyi Kamp Yerleri

Türkiye'de kamp yapılacak en güzel yerler. En güzel kamp bölgeleri neresi gibi sorularınız varsa içeriğimizi okumalısınız.

En İyi Kamp Yerleri Türkiye, doğa ile iç içe kamp yapmak için mükemmel bir coğrafya sunuyor. Havası, denizi, güneşi, doğası, burada yaşamanın ne kadar özel olduğunu gösterir. Eğer siz de doğanın içinde kamp yapmak istiyorsanız, bu yazımız sizin için ideal olacak. Belki daha önce gittiğiniz veya duyup görmediğiniz en iyi kamp alanlarından bahsedeceğiz. Çadırınızı veya karavanınızı yanınıza alarak doğanın sesini dinlemek isteyenler için ideal bir rehber olacak. Türkiye, coğrafi güzellikleri sayesinde en iyi kamp yerleri bakımından sınırsız ve her zevke hitap eden yerler sunuyor. Kamp yapmadan önce kamp için gereken malzemeleri derlememize yardımcı olabilecek “Kamp Malzemeleri Listesi” adlı yazımıza da göz atın.

Bolu – Yedigöller Milli Parkı Kampı

Yedigöller Milli Parkı, Bolu sınırları içerisindeki en tanınan kamp alanlarından biridir. Kimileri bu eşsiz bölgeyi fotoğraflardan tanır, kimileri de fotoğraf karelerini yakalayacak kadar yakından tanır. Yedigöller’de kamp yapmak bir başka lezzettir. İlkbahar, yaz ve sonbaharda özel coğrafyasıyla kamp yapmaya uygun bir yerdir. Burada kamp yaparken fotoğraf çekebilir, yürüyüş yapabilir, hatta olta balıkçılığı yapabilirsiniz. Kamp alanında elektrik yoktur ama ateş yakmak dikkatli olunarak serbesttir. Doğanın dilini en kolay öğreneceğiniz kamp alanı olan Yedigöller Milli Parkı, kampçılığa yeni başlayanlar için en doğru noktalardan birisidir. Eğer park hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, Yeşil Bolu: Yedigöller Milli Parkı adlı içeriğimize de göz atabilirsiniz.

Muğla / Marmaris – İnbükü Orman Kampı

Türkiye’de kamp yapmak isteyenler için birçok seçenek mevcut. İnbükü Orman Kampı da bunlardan biridir. Doğal ortamın zor şartlarını deneyimlemek isteyen kampseverler için uygun bir seçenek olan İnbükü Orman Kampı, 140 çadıra kapasite sunmaktadır ve aynı zamanda karavanlar için de alan bulunmaktadır. Bu alanda deniz keyfi yapabilir, balık avlayabilir ve bisiklet sürebilirsiniz. Bölgede Çubucak Orman Kampı yıl boyunca hizmet vermektedir.

Fethiye / Ölüdeniz – Kelebekler Vadisi Kampı

Kelebekler Vadisi, son dönemlerin en popüler vadilerinden biridir. Fethiye’de, deniz keyfini çıkarabileceğiniz ve oksijen dolu havada, ulaşımı zorlu gizemli bir koyda tabiatın tadını çıkarabileceğiniz zorlu bir kamp alanı. Bu deneyimi yaşarken, paraşütle uçma heyecanını da yaşayabilirsiniz. Çadır kapasitesi 125 kişiye kadar ulaşır. Kamp alanında dalış eğitim programları da mevcuttur. Elektrik, duş ve tuvalet hizmetleri belirli saatlerde ücretsiz verilir ve kamp alanına günlük uygun fiyatlarla giriş yapılır. Çadır konaklamasını tercih etmeyen misafirleriniz için, yakındaki bungalovlara yönlendirilebilirsiniz. Kelebekler Vadisi, Türkiye’deki en iyi çadır kamp alanları arasında ilk sıralarda bulunan bir bölgedir.

Isparta – Yazılı Kanyon Kampı

Yazılı Kanyon, Isparta sınırları içinde bulunuyor. Kamp yapmak burada diğer yerlere göre daha kolaydır. Çünkü eğer yiyecek getiremediyseniz, balık çiftlikleri ve küçük işletmelerden faydalanabilirsiniz. İşletmeler genellikle “kendin pişir kendin ye” hizmeti sunuyor. Kanyonda küçük gezintiler yapabilir, köprülere ve tarihi yazıtlara tanık olabilirsiniz. Aynı zamanda yüzmek için harika yerler keşfedebilirsiniz.

Antalya – Köprülü Kanyon Kampı

Köprülü Kanyon Milli Parkı, Türkiye’de bulunan en güzel kamp alanlarından biridir ve dünyanın en zengin bitki çeşitlerini barındırır. Antalya sınırları içindeki kanyon, çadır veya karavan ile kamp yapılabileceği gibi kanyon sonundaki Olukköprü, Karabük Köyü, Beşkonak Köyü, Altınyaka Köyü ve Selge Antik Kenti gibi kamp alanlarından birini tercih edebilirsiniz. Köprülü Kanyon rafting yapmak için de mükemmel bir yerdir. Daha fazla bilgi ve avantajlar hakkında, “Maceraruhlu Gezginlerin Vazgeçilmez Rotası: Köprülü Kanyonu” adlı içeriğimize göz atın.

Muğla – Gökova Orman Kampı

Akyaka-Gökova’da, nereye isterseniz, Azmak Nehri kıyısına veya çam ağaçlarının gölgesine kurabileceğiniz çadırınız bulunuyor. Gökova Orman Kampı, yakınlığı ile denize, 300 çadır ve 70 karavan kapasitesi, aynı zamanda içindeki 8 koylarıyla görülmesi şiddetle önerilen bir kamp alanıdır. Muğla’nın Akyaka Gökova beldesinde bulunmaktadır. Bu kamp alanı diğer bölgelerden daha fazla seçenek sunmaktadır. Elektrik, bulaşık, çamaşır, mutfak, sıcak-soğuk su ve market hizmetleri mevcuttur. Ayrıca, su sporlarına da uygun bir alan olması en güzel alternatiflerden biridir. Gökova Orman Kampı’ndaki 8 koydan istediğinizi seçerek yüzerek ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Giriş ücretleri de uygun düzeydedir ve çadır kampı için farklı, karavan kampı için farklı ücretler talep edilir. Yiyecek için endişelenmeyin, kamp alanındaki kafeler ve restoranlar size yardımcı olacaktır.

Kırklareli – Longoz Ormanları Kampı

İğneada, plajı, güneşi, İğneada Longozu ve çok sayıdaki doğa aktiviteleriyle kamp yapmak için mükemmel bir yerdir. İğneada’da pek çok kamp alanı bulabilirsiniz ve sizin için en uygun olanına kolayca ulaşabilirsiniz. Ancak, İğneada’da kamp yaparken su sıkıntısı ve bazı bölgelerde sinek sorunları gibi zorluklar da bulunabilir. Genellikle kısa süreli kamp isteyenler için idealdir. Ayrıca, Türkiye’deki eşsiz longoz ormanlarını keşfetmek için “Türkiye’deki Longoz Ormanları: Yeşilin Hüküm Sürdüğü Yerler” adlı yazımıza da bakabilirsiniz.

Adıyaman – Nemrut Dağı Milli Parkı Kampı

Nemrut Dağı, dünyanın en etkileyici gün batımı ve doğumunun yaşandığı ve turistler tarafından ilgi ile takip edilen noktalardan biridir. Kommagene Krallığı’nın bıraktığı heykellere sahip olan bu dağ, turistlerin çıkıp güneşin doğuşunu ve batışını görmelerini gerektirir. Nemrut Dağı Milli Parkı’ndaki kamp alanlarından birine yerleşerek birkaç gün kalabilirsiniz. Bölgede yürüyüş yapabilir ve fotoğraf çekebilirsiniz. Eğer Nemrut Dağı’nda kamp yapmak istiyorsanız, ilgili acentalarla anlaşmanızı öneririz. Zira tek başınıza gitmek işinizi zorlaştırabilir. En kolay ulaşım Malatya’dan yapılır. Ayrıca bölgenin efsanelerini öğrenmek için Şehir Efsaneleri: Nemrut Dağı’nın Gizemi içeriğimize de göz atabilirsiniz.

Muğla – Milas – Bafa Gölü Kampı

Ege Bölgesi’nin en büyük gölü Bafa, tarihi ve doğal güzellikleri ile sizi büyüleyecek. Bafa Gölü, antik dönem filozofu Heraklit’in memleketi olarak bilinen 2000 yıllık bir geçmişe sahip. Göl aynı zamanda bir kuş cenneti olarak da tanınıyor. Bafa Gölü çevresinde bulunan Menet, Kargı Asarı, İkizce ve Kapkırı adaları, Bizans manastırları ve savunma yapıları ile ilginç turistik noktalar sunuyor. Gölde kamp yapma fırsatı da bulabilirsiniz ve aynı zamanda trekking turlarına katılarak göl ve çevresini keşfedebilirsiniz.

Burdur – Salda Gölü Kampı

Salda Gölü, beyaz kumlu ve berrak sulu doğasıyla çekici bir turistik yerdir. Göl kıyısında veya ormanlık alanda çadır kurabilirsiniz. Gölün zengin mineral içeriği sağlık açısından faydalı sayılır. Salda, ülkemizin en temiz gölleri arasında yer alır ve yüzmek burada keyiflidir.

Çanakkale – Kömür Limanı Kampı

Kömür Limanı, dalış sporu meraklıları tarafından yoğun bir ilginin olduğu bir kamp alanıdır ancak dalış yapmaya gerek yoksa bile keyifli zaman geçirebilirsiniz. Denizi oldukça temiz ve berrak suya sahip, ancak ağustos ayında bile soğuk suyu var. Limanda, temiz su kaynağı ve tuvalet bulunuyor. Maalesef, son aylarda özelleştirilen koya giriş artık ücretli ve 2017 yılında her kişi için 30 TL.

Düzce – Torkul Gölü Kampı

Torkul Yaylası ve Göleti, şehre yaklaşık 30 km mesafede bulunuyor ve bahar aylarında kamp yapmak için idealdir. Bahar aylarında yeşilin ve doğanın güzel renkleri ile tanışırsınız. Az bilinen kamp alanları arasında sayılabilir bu bölge, ancak burada herhangi bir tesis bulunmuyor ve sadece doğa ve siz varın. Bu nedenle buraya gitmeden önce yeterli tedarikli olmanız önerilir.

Antalya – Kaş Kampı

Kaş’ta kampçılar için düzenlenmiş bir bölge ve bir tesis var. Tesiste çadır, bungalov ve karavan alanları sunuluyor. Tesis olmasından dolayı burası düzenli ve temiz. Ortak banyo ve kafe de bulunuyor. Tesis, denize sıfır konumda ve denizi ve plajı da temiz. Kaş, deniz manzarası seven kampçılar için özellikle iyi bir tercih olabilir.

Niğde – Çamardı Kampı

Aladağlarda seçenekler sınırsızdır. Göllere sahip bu dağların her tarafında istediğiniz gölün yanına çadırınızı kurarak doğanın içinde kalabilirsiniz. Eğer daha konforlu bir konaklama arıyorsanız, bölgede profesyonel hizmet veren bir bungalov işletmesi bulunmaktadır. İşletmede bungalovlar ve bir kafe bulunmakta, misafirlere hizmet verilmektedir. Aladağlar Milli Parkı içinde yer alan bu kamp alanından, doğal aktiviteler ve doğa ile iç içe kalmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Fethiye – Kabak Koyu Kampı

Kabak Koyu, Fethiye’nin en iyi kamp alanları arasında ilk sıralarda yer alır. Koy, kampçılarına kapılarını açan bir atmosfer sunuyor. Bungalovlar ve çadır kampı işletmeleri bulunan koydaki tesisler büyük tesislere sahip değil ve doğayla uyumlu butik otel tarzında hizmet veriyor. Konforlu bir konaklama yapmanızı sağlar.

Rize – Kaçkarlar Kampı

Kaçkarlar gibi heybetli bir karlı dağ kaç tane var? Her tonunda yeşilin bulunduğu çayırları, dört mevsim karlı tepeleri, zengin florası ve sık ormanlarıyla Kaçkarlar insanı adeta kendine çekiyor. Dağların zirvelerindeki göller de gezilmeye değer. Tatos Gölü, Kavrun Yaylası, Dilberdüzü, Galerdüzü gibi yerler kamp yapmak için uygundur.

Artvin – Borçka Karagöl Kampı

Borçka’dan 25 km uzaktaki Karagöl’e, Borçka Macahel yolundan Borçka Karagöl yoluna saparak ulaşabilirsiniz. Yeşil alanlarla kaplı Karagöl kamp alanı, ziyaretçilere her mevsim farklı güzellikler sunar. Belediyenin işlettiği bir tesis bulunan kamp alanına her durumda hazırlıklı gitmeniz önerilir. Ayrıca, Karagöl’de balık tutma yasaktır.

Antalya – Adrasan Kampı

Adrasan, Olimpos’un arka bahçesi olarak adlandırılır. Adrasan’da tesisler bulunuyor, ancak doğanın içinde denizin sesini duymak isterseniz çadırınızı alın ve sahil yakınlarındaki ağaçların gölgesine kurun.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x