Gündem

Kurban Bayramında Ücretsiz Olacak Köprü ve Otoyollar

Bayram sevinci bu kez de yolculuklara yansıdı! Kurban Bayramı tatili boyunca, bazı köprü ve otoyollardan geçişler ücretsiz olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Kamu Kurum ve Kuruluşları tarafından üretilen belirli hizmetlerin ücretsiz veya indirimli sağlanmasına karar verildi.

Bayram tatili sürecinde, 24 Haziran Cumartesi gecesi yarısından itibaren 3 Temmuz Pazartesi sabah 07.00’ye kadar, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) denetimindeki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişler tamamen ücretsiz olacak. Ancak unutmayın, Yap-İşlet-Devret modeli ile işletilen özel otoyollar bayram süresince tarifeli ücretlendirme uygulamasına devam edecek.

Toplu ulaşım da bayram süresince vatandaşlara sevindirici bir haber veriyor. 28 Haziran Çarşamba gece yarısından itibaren, 1 Temmuz Cuma gün sonuna kadar, Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmeler tarafından sağlanan toplu taşıma hizmetlerinden vatandaşlar ücretsiz faydalanabilecek. Kurban Bayramı’nda ulaşımın rahat ve ekonomik olması için alınan bu tedbirlerin tatil trafiğine önemli bir rahatlama getirmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x