Gündem

Memur ve Emekliler İçin Zam Oranları Açıklandı

Enflasyon rakamlarıyla birlikte memur ve emeklilerin zam oranları belirlendi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 37,57 zam alacak. Memur ve memur emeklileri ise yüzde 15’lik sözleşme zammına ek olarak yüzde 29,79 enflasyon farkıyla zam kazanacak. Böylece memur ve memur emeklilerinin toplam zam oranı yüzde 49,25 olacak.

2023 yılı enflasyon oranı yüzde 64,77 olarak tamamlandı, ve son 6 aylık enflasyon yüzde 37,57 olarak gerçekleşti.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon rakamları, emeklilerin alacakları zam oranını belirlemede kilit rol oynuyor. Bu kapsamda, yılın ikinci yarısında yüzde 37,57’lik enflasyon oranı, emeklilere bu oranda zam sağlayacak. Özellikle en düşük emekli aylığı 7 bin 500 liranın altında olan emeklilere bu zam oranı kök maaşlarına ek olarak uygulanacak.

Memur ve memur emeklileri ise toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alacaklar. Temmuz ayında yüzde 6’lık sözleşme zammı alan bu grup, yüzde 29,79 oranında enflasyon farkı alacak. Buna göre, ocak ayında memur ve memur emeklilerinin toplam zam oranı yüzde 49,25 olacak.

Gelişmelerin takip edilmesiyle birlikte, en düşük emekli aylığı rakamının da ilerleyen günlerde yükseltilmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x