Gündem

Sahibinden.com’da Erişim Sorunu: Domain Yenileme Unutuldu mu?

İkinci el otomobil, motosiklet, arsa, ev, tarla satışlarının önde gelen platformlarından biri olan sahibinden.com’da kullanıcılar, geceden bu yana yaşanan erişim sorunları nedeniyle endişeli bir bekleyiş içerisinde. Sayfaya giriş yapan kullanıcılar sunucu hatası ile karşılaşarak, bu durumun ardından şikayetler artış gösterdi.

Erişim sorunuyla ilgili ortaya atılan iddialar arasında en dikkat çekici olanı, sahibinden.com yetkililerinin 30 Aralık 2023 tarihinde sona eren domain adı yenileme süresini unutmuş olabilecekleri yönünde. Gözlemciler, domainin 1 Ocak 2024’te yenilendiğini, ancak bu tarih aralığında domain sağlayıcı şirketin otomatik olarak site ismini askıya aldığını düşünüyor.

Bir diğer iddia ise sahibinden.com’un Whois verilerinde ABD’de bir eyalet adresi gözükmesi nedeniyle başka bir kullanıcının bu adresi satın almış olabileceği yönünde. Ancak uzmanlar, bu iddianın pek mümkün olamayacağını belirtiyor ve site isminin kısa sürede tekrar hizmete açılacağına inanıyor.

Sahibinden.com, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Alan adı hizmeti sağlayan firmayla yaşadığımız teknik bir sorun nedeniyle platformumuza şu anda erişim sağlanamamaktadır” diyerek sorunu doğruladı. Ayrıca, sorunun en kısa sürede çözülebilmesi için ilgili firmanın çalışmalarının devam ettiğini ve çözüldüğünde kullanıcılara bilgilendirme yapılacağını belirtti. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İlgili Makaleler

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x