Gündem

Sayıştay 25 denetçi yardımcısı adayı alacak son başvuru 25 temmuz 2023

Sayıştay Başkanlığı Denetçi Yardımcısı Adayları için Alım İlanı Yayınladı

Sayıştay Başkanlığı, boş bulunan 25 denetçi yardımcısı adayı kadrosu için yeni bir alım ilanı yayınladı. İlan, nitelikleri belirli adaylar arasında bir eleme, yazılı ve mülakat süreci öngörüyor.

Kimler Başvurabilir?

Adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda belirtilen genel niteliklere sahip olması, eleme sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olması ve belirtilen fakültelerden veya yüksekokullardan mezun olması gerekiyor. Ayrıca adayların, denetçilik görevini sürekli olarak yapmasına engel bir sağlık durumunun olmaması bekleniyor.

Başvuru Tarihleri ve Süreci

Adaylar, başvurularını 19-25 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapabilir. Başvurular, ÖSYM başvuru merkezleri, ÖSYM’nin internet sitesi veya mobil uygulaması aracılığıyla kabul edilecektir. Başvuru merkezlerinin adresleri, ÖSYM’nin internet sitesinde bulunabilir.

Sınav Süreci ve Tarihleri

Eleme sınavı, 03 Eylül 2023 tarihinde Ankara’da yapılacak. Adayların sınav binalarına saat 10.00’dan sonra girişine izin verilmeyecek. Sınav, Genel Yetenek Testi, Genel Kültür Testi ve alan bilgisine dayalı testler içerecek.

Yazılı sınav, eleme sınavını geçen adaylara yönelik olacak ve iki oturum halinde gerçekleştirilecek. İlk oturum 04 Kasım 2023’te, ikinci oturum ise 05 Kasım 2023’te yapılacak.

Yazılı sınav sonuçlarına göre başarılı olan adaylar, mülakat sınavına hak kazanacak. Mülakatın yeri ve zamanı daha sonra duyurulacak.

Diğer Bilgiler

Başkanlık, sınavla ilgili tüm detayların protokol ve kılavuzda yer aldığını belirtti. Ayrıca, adayların sınav sonuçlarını ÖSYM’nin internet sayfasından veya mobil uygulamalarından öğrenebileceğini ifade etti.

Sınav başvurusu ve süreciyle ilgili tüm sorumlulukların adaylara ait olduğunu belirten Sayıştay, başvuru koşullarını taşımadıkları sonradan anlaşılan adayların hiçbir hak talep edemeyeceğini duyurdu.

Sınavın Yapısı ve İçeriği

Eleme sınavında çeşitli testler uygulanacak; Genel Yetenek Testi, Genel Kültür Testi ve Alan Bilgisi Testleri; İktisat, Maliye, Hukuk ve Muhasebe olmak üzere dört ayrı test adayları bekliyor. Bu testlerin her birinin sınavdaki ağırlığı farklı olacak. Genel Yetenek Testi yüzde 40, Genel Kültür Testi yüzde 10, İktisat, Maliye, Hukuk ve Muhasebe Testleri ise her biri yüzde 12.5 ağırlığa sahip olacak.

Yazılı Sınav Bilgisi

Yazılı sınav, eleme sınavını başarıyla geçen adaylara uygulanacak. Bu sınav, klasik usulde ve iki oturum halinde gerçekleştirilecek. İlk oturum 04 Kasım 2023 Cumartesi, ikinci oturum ise 05 Kasım 2023 Pazar günü yapılacak. Yazılı sınavda Hukuk, Maliye, İktisat, Kompozisyon ve Seçimlik Grup (Ticaret Hukuku veya Muhasebe) alanlarından sorular gelecek.

Mülakat Bilgisi

Yazılı sınavı başarıyla geçen adaylar, mülakat aşamasına geçecek. Mülakat sınavının tarihi ve yeri adaylara ilerleyen tarihlerde bildirilecek.

Sonuçlar Nasıl Açıklanacak?

Sınav sonuçları, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden duyurulacak ve adayların adreslerine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM’nin internet sitesi ya da mobil uygulamaları üzerinden öğrenebilecekler.

Başvuru Şartlarına Uymayanlara Dikkat

Başvuru işlemini yapmayan, başvuru koşullarını taşımayan, başvurusu geçersiz sayılan/iptal edilen/silinen, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan adayların ödedikleri sınav ücretleri iade edilmeyecek/devredilmeyecek. Adaylardan başvuru koşullarını taşımadıkları sonradan anlaşılanlar, hiçbir hak talep edemezler.

Tüm adaylara başarılar dileriz. Bu fırsatı kaçırmamak ve hayallerinizdeki kariyere bir adım daha yaklaşmak için başvurularınızı zamanında yapmayı unutmayın!

İlgili Makaleler

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x