Gündem

Sicili Bozuk Olana Kredi Kartı Alabilir mi?

Bireylerin bankalar üzerinden borçlarını zamanında ödeme düzenlerinin bozulması, kredi sicillerinin lekelenmesine ve kredi notlarının düşüşe geçmesine neden olmaktadır. Bu durum, yasal takip süreçlerine maruz kalmalarına ve bir nevi ‘kara liste’ye dahil olmalarına sebep olur. Kredi Kayıt Bürosu, bu bireylerin kredi notlarını, geçmişteki beş yıllık veriler üzerinden hesaplar. Ancak bu sicilin silinme ihtimali ne yazık ki bulunmamaktadır.

Bu durumda olan kişiler, ‘Sicilim bozuk, nasıl kredi alabilirim?’ sorusuna yanıt aramaktadır. Sicili bozuk olan bireylerin normal bir kredi kartı başvurusu yapmaları durumunda, bu başvuruların çoğunlukla reddedilmesi beklenir. Çünkü geçmişteki ödeme performansları, bankaların bu kişilere düşük limitli bir kredi kartı bile vermekte tereddüt etmelerine yol açar.

Sicili Bozuk Olana Kredi Kartı Başvurusu

Ancak, bloke teminatlı kredi kartları bu durumda olan bireylere bir alternatif sunar. Bu kredi kartının alınabilmesi için öncelikle belirli bir miktarın bankaya teminat olarak yatırılması gerekmektedir. Eğer kara listedeki bireyler, bir ya da iki yıl boyunca düzenli ödemeler yaparlar ise, kara listeden çıkma olanağı elde ederler.

Bloke teminatlı kredi kartı veren bankalar arasında; Vakıfbank, Ziraat Bankası, ING Bank, TEB, DenizBank, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, Burgan Bank, İş Bankası, HSBC Bank ve Odeabank bulunmaktadır.

Odeabank Sicili Bozuk Olana Kredi

Ancak, sicili bozuk olan bireylerin kredi kartı başvurularının onaylanması genellikle olası değildir, çünkü önceki ödeme düzenlerinin düzensizliği, kredi kartı sicillerini olumsuz yönde etkilemiştir. Bazı bankalar teminat karşılığında onay verirken, Odeabank gibi bazı bankalar bu tür başvuruları kabul etmemektedir. Sicili bozuk olan kişilerin kredi ya da kredi kartı alabilmesi için belirli şartları yerine getirmesi beklenir ve bu durumu kabul eden banka sayısı oldukça sınırlıdır.

İlgili Makaleler

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x