Gündem

Türkiye’de 9 Vakada Görülen Eris Varyantı: Belirti Detayları İşte!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eris adı verilen yeni koronavirüs varyantının Türkiye’de 9 bireyde keşfedildiğini bildirdi. Eris varyantı, dünya genelinde 50’den fazla ülkede görülmüştü. Türkiye’deki vaka sayısı halk arasında belirtilerinin ne olduğu konusunda sorulara yol açtı.

Hangi Belirtiler Gözlendi? Sağlık uzmanları, yeni tip varyantın semptomlarının genellikle diğer varyantlarla uyumlu olduğunu ifade etti. Eris’in belirti yelpazesi arasında kas ağrıları, baş ağrısı, ateş ve öksürük yer alıyor, ve bazı durumlarda soğuk algınlığı veya grip benzeri hislere neden olabileceği söyleniyor.

Uzman Tavsiyesi: PCR Testi Şart Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, belirtileri fark eden bireylerin hemen COVID-19 PCR testi yaptırmaları gerektiğini vurguladı. Şener, “Tıpkı diğer varyantlar gibi, bu da burun akıntısı, yorgunluk ve kuru öksürük gibi belirtiler gösteriyor. Bu semptomları yaşayanların kesinlikle test yaptırmaları önemli” dedi.

Bakan Koca: Panik İçin Sebep Yok Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Eris varyantının düşük virülans (hastalık yapma kapasitesi) ile bilindiğini ve bu yüzden endişe yaratmaması gerektiğini ifade etti. Koca, “Eris varyantı 9 kişide tespit edildi, hepsi aynı ilde ve yurtdışı temaslılar. Mevcut korunma önlemleri devam edecek. Durumun diğer ülkelerde yaygın olduğunu ve Türkiye’de de görülmesi olasıydı. Özellikle yaşlı ve kronik hastalarımızı korumaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x