Ekonomi

Borsa’da Çift Durdurma! İki Kez İşlemler Asıya Alındı!

BIST 100 endeksi yüzde 5’lik bir düşüş yaşayınca, borsadaki otomatik durdurma mekanizması devreye girdi. Borsa İstanbul tarafından verilen bilgide, hisse senedi piyasası, türev işlem piyasalarındaki bazı sözleşmeler ve borçlanma araçları piyasasındaki repo işlemlerinin geçici bir süreliğine askıya alındığı belirtildi.

İşlemler 17.19’da tekrar başlamış olsa da, BIST 100 endeksi yüzde 7’lik bir kayba uğrayınca borsada otomatik durdurma mekanizması bir kez daha devreye girdi.

Borsa İstanbul, BIST 100’deki yüzde 7’lik kayıp sonrası, borsa işlemlerinin geçici olarak iki kez askıya alındığını duyurdu. Bu bilgilendirme, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda da paylaşıldı.

Borsa yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, saat 17.23’te otomatik durdurma mekanizmasının ikinci aşamasının aktif hale geldiği ve bazı piyasa işlemlerinin durduğu bildirildi. Ayrıca, hisse senedi piyasasında gerçekleşen bazı işlemlerin gün sonuna kadar başlatılmayacağı, diğerlerinin ise 18.01’de kapanış seansıyla devam edeceği ifade edildi. Türev işlem piyasalarındaki işlemler ise 18:08’de devam edeceği belirtildi, fakat borçlanma araçları piyasasındaki repo işlemleri için bu gün tekrar başlatılmayacağı kaydedildi.

İlgili Makaleler

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x