Ekonomi

Mehmet Şimşek Kur Korumalıdan Çıkmak İstedikleri Belirtti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iç tüketimin dengelenmesi amacıyla yeni politikaları masaya yatırdıklarını ve kur korumalı mevduat sisteminden ayrılmayı düşündüklerini belirtti. Mehmet Şimşek, Marakeş’te, Dünya Bankası ve IMF’nin yıllık toplantıları kapsamında Türkiye ekonomisi ve uyguladıkları politikalar hakkında açıklamalarda bulundu.

“TL’NİN CAZİBESİ ARTIYOR” Bloomberg HT raporuna göre; Şimşek, mevcut enflasyon beklentilerine nazaran Türkiye’nin gerçek faiz sunduğuna dikkat çekerek, bu durumun Türk Lirası’nın cazibesini artırdığını belirtti. Politikanın faiz politikalarına göre daha disiplinli olduğunun sinyallerini veren Bakan Şimşek, bu yönde devam edeceklerinin sinyalini verdi.

Maliye politikalarında kural bazlı bir yaklaşıma dönmek istediklerinin altını çizen Şimşek, Türkiye’nin mali denge konusunda büyük ilerleme kaydettiğini vurguladı.

İç tüketimi dengeli bir seviyeye çekmek istediklerinin altını çizen Şimşek, kur korumalı mevduat araçlarından uzaklaşmayı planladıklarını ifade etti.

Gümrük Birliği konusundaki görüşlerini de paylaşan Şimşek, mevcut Gümrük Birliği’nin güncel ihtiyaçlara cevap veremediğini belirtti ve bu birliği hizmet ve tarım sektörleriyle güncellemek istediklerini dile getirdi.

İlgili Makaleler

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x