Sağlık

Bebeklerde Balgam ve Öksürük Nasıl Geçer? Ne Yapılmalı?

Bebeklerin balgamlı öksürüğü, genellikle boğaz kuruluğu ve su eksikliği nedeniyle görülür ve nefes almayı da engelleyebilir. Çözüm, bebeğin balgamını atmasını sağlamaktır.

Bebeklerin balgamlı öksürüğünü gidermek için ılık su tüketimi önemlidir. Ayrıca, bir yaşını dolduran bebeklere ballı su da önerilir. Çörek otu kaynatılması ise öksürüğü hafifletmede etkili bir yöntemdir.

Elma ve armut kabukları, tarçın ve zencefil kaynatılarak balgamı atmayı kolaylaştıran bir karışım hazırlanabilir. Bu karışım soğutulduktan sonra azar azar bebeğe verilmelidir.

6 Aylık Bebeklerde Balgam Söktürmek için Ne Yapılır?

Bebeklerde balgam söktürme yöntemleri uygulanırken bir uzmana danışmak şarttır. Bebeklerin sindirim sistemi henüz gelişmekte olduğundan, yetişkinlerin tolere edebildiği bazı maddeleri bebeklerin sindiremeyebileceğini unutmamak gerekir.

Balgam söktürücü şuruplar, balgamı atmanın en etkin yollarından biridir. Bebekler, yetişkinler gibi doğrudan öksürerek balgam atmada zorluk çekebilir. Bu durumda, doktorunuzdan balgam söktürücü ilaç önerisi alabilirsiniz.

1 Yaşında Bebek Balgam Söktürme Nasıl Yapılır?

Balgamlı öksürük, 1 yaşındaki bebeklerin nefes almasını negatif etkileyen bir sorundur. Doğal yöntemlerle balgam atma, bu yaş grubunda etkili bir çözüm olabilir. Ilık su, bal ve limon kombinasyonu, boğazı yumuşatıp balgam atmayı kolaylaştırır.

Bebeklerde balgamlı öksürük için bu üçlü karışım düzenli olarak kullanılabilir. Günlük yarım bardak tüketilmesi genellikle uygundur.

İlgili Makaleler

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x